Молекулярний водень: дія на ревматоїдний артрит

14

січ.

Молекулярний водень: дія на ревматоїдний артрит

   
У відділенні ревматології та ортопедичної хірургії лікарні Haradoi, Фукуока (Японія) були проведені дослідження, як молекулярний водень впливає на окислювальний стрес і активність захворювання.
   
Ревматоїдний артрит (РА) - хронічне запальне захворювання, що вражає близько 1% населення.
   
Найчастіше, людина навіть не здогадується, що він хворий. Таке захворювання, як ревматоїдний артрит розвивається поступово і непомітно. Ви можете себе добре відчувати та навіть не здогадуватися як у вашому організмі вже існують антитіла, які пошкоджують власні тканини.
   
Коли в організмі накопичується достатня кількість антитіл, вони починають пошкоджувати компоненти суглобів і викликають їх запалення. На останніх стадіях ревматоїдного артриту починають здавати й інші органи нашого організму - судини, нерви, нирки, серце, легені та ін.
   
     
У дослідженні, японські вчені припустили, що шкідливий гідроксильний радикал сприяє розвитку ревматоїдного артриту. Щоб нейтралізувати цю шкоду вчені почали впроваджувати в лікування пацієнтів молекулярний водень. Професори допустили, що вода, насичена молекулярним воднем, може бути доповненням до традиційної терапії ревматоїдного артриту шляхом зменшення окислювального стресу.
   
Поліорганна недостатність (Синдром поліорганної недостатності, СПОН, ПОН) - це основна причина смертності у пацієнтів в критичному положенні. Такий стан формується при прогресивному погіршенні функцій декількох органів або систем органів у пацієнтів з важким сепсисом, септичним шоком, множинною травмою, важкими опіками, панкреатитом і т.д. Численні дослідження підтвердили, що надлишкове виробництво активних форм кисню виконує головну роль в патогенезі СПОН.
   
  Це дослідження ще раз доводить, що молекулярний водень демонструє позитивний терапевтичний антиоксидантну дію на СПОН:
 
Двадцять пацієнтів з ревматоїдним артритом пили 530 мл водневої води кожен день протягом 4 тижнів. В результаті молекулярний водень знищив гідроксильний радикал і ефективно зменшив окислювальний стрес у хворих на ревматоїдний артрит. Як наслідок, пропали симптоми цього захворювання.
   
Для того, щоб не допустити виникнення ревматоїдного артриту, лікарі рекомендують щодня вживати водневу воду. Ви можете її приготувати за допомогою генератора водневої води. Один з варіантів - воднева пляшка, яка буде завжди з вами й будь-який момент наситить вашу воду воднем.